Stáj a nejen ta

30.10.2011 14:04

Protože jsme zastánci volného typu ustájení, mohou si naše klisny vcházet do boxů, jak se jim zlíbí a jsou tedy venku prakticky non-stop. Do boxů je zavíráme trvale jen v případech, kdy venku praští pořádný mráz. Jinak mají během parného léta nebo sychravého počasí k dispozici malý venkovní přístřešek, kam se můžou schovat, pokud se jim nechce jít až do stáje.

Uvnitř stáje jsou dva boxy oddělené přepážkou, která se dá odšroubovat a může tak ve stáji vzniknout jeden velký box. Rozděleně má větší (Susanin) box velikost cca 4x3,5m a menší (Inézčin) box cca 4x2,5m.Ve stáji je taky boční výklenek ohrazený dřevenými deskami, kde se shazuje čerstvé seno pro krmení, kde máme uskladněna čistidla, vybavení pro úklid a kde taky visí naše malá informační nástěnka.

Sedlovna a koňská kuchyň je už v Sigiho upravené garáži, která se poctivě zamyká. Tady je kromě výstroje taky lavička a šatna, umyvadlo, sprchovací kout a samozřejmě toaleta. Ale dost povídání, zde několik málo fotografií.

Hlavní budova (stáj s volným vstupem do výběhu), nahoře malý senník, vlevo místnůstka pro čistidla, bičíky, přilby a další menší věci)

 

 

 

Skormný přístřešek ze spodní strany stáje již ve výběhu

 

 

 

 

 

 

 

Vnitřek boxu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hlavní sedlovna v garáží Siggiho domu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Součástí je samozřejmě i sprcha, umyvadlo a toaleta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poslední fotkou je budova hlavního seníku a také stavba, v níž máme na zimu schovány překážky a veškeré vybavení jízdárny