Májový koňosraz 20. 5. 2012

24.05.2012 14:20

Letos jsme si s holkama ze stáje řekly, že by nebylo od věci se s dalšími koňáky z okolí sejít i dřív než jen na hraniční jízdě a tak jsme uspořádaly skromnou hromadnou akci, v podstatě šlo jen o vyjížďku terénem, cca na hodinku a půl po místních polních cestách a nádherných loukách. Cílem výletu byl vysílač na kopci Dejúvka.

Počasí nezklamalo, bylo nádherné skoro letní odpoledne a dohromady se nás letos sešlo 8 koní, z toho tři nové tváře z nedalekého Slovenska, kterým moc děkuji, že dojely, protože cesta někde od Rakové, Korcháňa a Svrčinovce není zrovna nejkratší. Stejně tak děkujem všem ostatním, se kterýma se už známe z dřívějších společných akcí. 

Vyjíždělo se něco málo po 13 hodině, tempo bylo vážně libové, kdo chtěl, mohl si na loukách zacválat, vyjížďku si užila i naše malá Áďa s Inéz a to je co říct, protože to byla vlastně její první takováhle pořádnější hromadná vyjížďka i s klusem a s pokusem o cval. Loňská hraniční jízda se moc nepočítá, protože jednak nepřálo loni na konci léta počasí a hlavně Áďa i Inéz ještě nebyly na takovou vyjížďku terénem připravené. Za to nyní si Áďa s Inéz počínala daleko samostatněji a odvážněji, což je jenom dobře a máme z ní radost. Inézčino kopýtko vypadá zahojené, takže vzhůru do terénu.

K vysílači se dojelo zhruba za necelou hodinku, tam jsme posedali hezky trampsky do trávy, všichni si zbaštili zaslouženou tatranku a vyfasovali po půllitrovce vody. A že hlavně ta voda přišla vážně vhod, nezdá se to, ale jak všichni v sedlech tak i já s Katy na kole a foťákama na krku jsme si připadaly jak na Sahaře. Ještě že cesta vedla jak slunnými loukami tak také polostínem a lesem. 

Jak naše dvě kobylky tak i ostatní dojeli v pořádku, v pohodě, bez žádných tryskacích nebo kopacích nálad a to jsme ve stádečku opět měli hřebečka Koryho. Myslím si, že podle zpětných reakcí jsme si všichni užili príma odpoledne a těšíme se, až zase něco společného podnikneme. :)

Několik málo foteček + krátké video najdete ZDE