Lednová procházka

29.01.2012 12:42

Nový rok začal a já se konečně zase po dvou měsících jela podívat k nám domů. Asi si umíte představit, jaký to byl balzám pro mou duši. Z Prahy jsem odjížděla v sobotu dopoledne, teplota ukazovala 6´C a všude kolem jen hlína, bláto, seschlá tráva a holé stromy. A pak vystoupím odpoledne u nás v Beskydech, pes hodí šipku hned do první kupy sněhu před nádražím a nemůže se z něj vyhrabat, venku tipuju tak -3´C a všechno kolem je zahaleno pod metrem bílé peřiny. Jedním slovem paráda. :)

Hned v neděli dopoledne jsem se s Deni sešla u stáje (Adélka nemohla kvůli oslavě narozenin), pořádně jsme se zakuklily a vzaly oba koňouse na hodinovou vyjížďku po místní lesní stezce. Tahle trasa je pro zimní vyjížďky naprosto ideální, myslíme si, že hodinka v kroku, klusu a parkrát v lehkém procválání úplně stačí pro to, aby se koně odreagovaly, uvolnily a drobně zapotily. Deni si na Su vzala klasické všestranné sedlo, já si Inéz připla jen na delší vazák a šlo se...

Co se týče zdraví Inéz, vypadá to s ní moc dobře, Adélka už na ni pomalu v kroku jezdí bez sedla a pokud všechno půjde takhle dobře, hned na konci zimy a na přelomu jara už Inéz nandáme pony sedlo a pomaličku se začne i lehce vyklusávat a cválat po měkkém terénu. Inda za mnou ťapala jako chlupatý přerostlý bernardýn, koukala hravě kolem a myslím, že obě byly rády, že se dostaly zase někam dál od stáje.

Počasí nám vyšlo, nefoukalo, jen na zpáteční cestě se hustě rozsněžilo. Trošku jsem se obávala, aby se pak Deni autobusem dostala zpátky domů, ale všechno dopadlo dobře. :)

Stáj i výběhy jsou pohádkově zasněžené a my už se těšíme na další společné chvíle. :)

Několik fotek a krátké video naleznete ZDE