IV. ročník Hraniční jízdy 21. 10. 2012

23.10.2012 18:14

A je to - další ročník je za námi. Říkám si, že by mě kdysi ani nenapadlo, že se z takové amatérské skromné akce vyklube tahle troufám si říct už tradice ke konci léta a přelomu podzimu.  :) I letos jela v podstatě sestava stejná jako na májové společné akci, ale ještě jsme měly možnost poznat dvě nové fajn holky a jejich čtyřnohé parťáky. Abych to ale vzala hezky postupně, tak kromě nás ze stáje (tedy Deni na Susan a Adél na malé Inéz) se přidali Šimon na kobylce Solidě, Paťa na Diablovi, Marcela na Suilemanovi, Miška na hřebečkovi Korym a pak dvě nové tváře, které, doufáme, se připojí i v dalších letech a to Klárka na welsh poníkovi Bubovi a Katka na Džobovi. Všehovšudy nás bylo 9, škoda že nemohla dojet Julka..., tak snad taky příští rok :)

Přípravy začaly už ale v sobotu, kdy jsme si s Deni poctivě mákly a zavezly jsme na místní louky materiál pro tři provizorní překážky, tak aby si lidi, kteří chtějí a rádi skáčou, mohli akci malinko zpestřit. Letos totiž oproti loňskému ročníku náááádherně vyšlo počasí a tak nám to zkrátka nedalo.

V neděli jsme se všichni sešli tradičně na autobusové točně, každý dostal stužku na památku a hurá do lesů a luk :) A že to byla opravdu paráda a podzim jak se sluší a patří je (doufám) poznat i na fotkách, všichni vysmátí jak leča a to jsme neměli ani frťana na úvod při zahájení. :) Na loukách se skvěle zacválalo, kdo chtěl, mohl si zaskákat, počkalo se až dojede poslední a vyrazilo se dál. Přiznám se, že já měla supr tréninkové dopoledne na kole, protože vyjet ten kopec a stíhat je na kole sledovat a ještě nafotit vážně stálo za to :D

Jako i v minulých letech bylo připraveno drobné pohoštění, tekutiny a domácí buchta. Výborná, maková..takže si asi umíte představit, jaký zájem vzbudila u dostatečně vyběhaných koníků :D Občas nešlo poznat, zda se krmí pán anebo zvířátko :D Myslíme si, že to bylo moc příjemné odpoledne, já sice byla večer zralá tak akorát do vany (jelikož jsem překážky musela po akci zpět uklidit a odvézt ke stáji), ale jsme rádi, že jsme se zase sešli a měli možnost spolu přátelsky potlachat o koňských i nekoňských věcech. :)

Malá Áďa s Inéz si jely už najisto, žádný ostych jako při májové jízdě se nekonal, taky si i lehce zaskákaly, Su nápodobně a spolu s Deni jim to moc slušelo :)

Děkujeme všem za účast, pochopení, protože ne všechno se dá naplánovat takhle na dálku když jsem v Praze, ale právě s pomocí Deni a Ádi se nakonec vše povedlo. Mé velké dík patří právě Deni, která se v mé nepřítomnosti stará o větrání nejen Su, ale věnuje se i malé Ádi a Inéz - a letos to bylo poznat. :) Takže ještě jednou díky všem a těšíme se na další společnou akci :)

Fotky a krátké video naleznete zde