Deni Mitrengová

30.10.2011 15:22

Deni navštěvuje sedmou ZŠ v Jablunkově a  nějaké zkušenosti s koňmi má už z dob, kdy byla členkou JK Beskyd. V září 2008 začal její výcvik na Inéz, Nejprve na jízdárně na lonži, posléze také samostatně. Již během října jsme se dostali k pohybu po jízdárně a to v kroku a klusu, na jaře 2009 pak i ve cvalu a následně jsme  se dopracovaly až ke skokům přes překážky (0,70m).

Během celé té doby jsme samozřejmě jezdily také do terénu, ať už pod sedlem nebo bez.Škoda jen, že Deni s Inéz během roku 2010 vyrostla.Jsme ale rády, že za sebou mají již první společnou Hubertovu jízdu.

Deni se s Inézkou sehrály moc hezky a udělyl kus pěkné jezdecké práce. Deni tak měla moc dobrý základ pro to jednou přesednout i na naši vyšší kobylku Susan. Za Deni jsme ale rády i z jiného důvodu, je to zatím jediná členka, která u nás zůstala trvalejia projevila zájem i do budoucna, přestože výuka na Su je poněkud komplikovanější, protože Su jednak není žádným mlaďochem a zkouší si přeci jen prosadit tu svou, ale hlavně také proto, že my s Katy dojíždíme jednou za měsíc a mezitím má Deni celou stáj na povel. Navíc se od srpna 2011 stala s naší "dálkovou" pomocí i trenérkou naší nejmaldší členky, která ji v jízdě na malé Inéz nahradila po tom, co z ní Deni vyrostla natolik, že by jí ježděním mohla nedejbůh ublížit.

 

Deni měla možnost se naučit základům jízdy v anglii a dostaly se s Inéz i ke skokům přes nízké překážky. Nechyběly samozřejmě krásné vyjížďky, které celý jezdecký um jen zastřešují a jsou tou nejhezčí odměnou jak pro koně tak pro jezdce samotného.

 

A jak se Deni postupně zdokonalovala, tak také i postupně z Inéz vyrostla :-) Během podzimu 2010 tak přesedlala na vyšší Susan a musím říct, že jsme z toho měly s Katy trochu obavy. Deni je z nás všech taková nejkřehčí bytůstka a potřebuje na vše více času. A bály jsme se toho, že Susan její nejistoty bude jako zkušená dámička malinko zneužívat. Jak se ale ukázalo, obavy se nenaplnily. Susan sice neudtále zkouší, co jí u Deni projde a co ne, ale žádné úprky do stáje anebo rodeo ve cvalu se nekonaly. Potvrdilo nás to s Katy jen v tom, že se Su se stal opravdu spolehlivý kůň na to, aby se na ní někdo nadále zdokonaloval v ježdění. Navíc na Deni už zůstala celá zodpovědnost za chod stáje a také trénink další malé členky. Opravdu nás s Katy a Siggim moc těší, že je ve stáji někdo, koho známe, tak trochu jsme si ho vypiplaly a můžeme se na něj spolehnout.

                                                                                                                                 

Deni si se Su počíná jako profík a tak se těšíme, co vše ještě spolu ty dvě zvládnou. Deni má možnost se na Su zdokonalit dále v lehké drezurní práci a dalším parkůru do 0,90m, což je pro Su a její kdysi nemocnou přední nohu hranice, za kterou ani jít nechceme a nepotřebujeme. S jistotou víme, že během podzimu 2011 si ty dvě zajedou i Hubertovu jízdu, pro Deni to bude třetí (na Su však první) taková akce.