Áďa Martynková

30.10.2011 15:43

Adél se u nás poprvé objevila na konci dubna 2011 a stala se naší další členkou stáje. Deni tak zmizelo jedno prvenství a to, že je v naší stáji nejmladší...  Teď už to není aktuální, protože nejmladším a úplným nováčkem je právě devítiletá Adél, která taktéž podobně jako Deni navštěvuje ZŠ v Jablunkově. S koňmi se poprvé více naučila pracovat na táboře ve slovenském Žiaru, kde měla možnost se naučit základnímu ošetřování velkých koní a taky se mohla vyhoupnout do sedla. Od té doby doma básní právě jenom o koních a jednoho dne našly na internetu náš inzerát, ve kterém jsme pro jaro 2011 hledaly někoho nového na naši ponyčku Inéz.

 

Tak začala naše spolupráce, na kterou se všichni moc těšíme. Adél se zdá být pro výuku pořádně zapálená a i když ji jako nováčka čeká hodně tvrdé práce a potu, než se přece jenom odváží na Inéz samostatně do jízdárny, věříme, že jí tenhle leán vydrží. Věříme, že si spolu padnou do rány a čeká je hodně hezkých společných zážitků. Samozřejmě se v jejím tréninku budeme všichni spravedlivě střídat, další zkušenosti tak nabyde právě i Deni.


Adél na lonži - nácvik lehkého klusu v kruhové ohradě

Adél s Inézkou během léta a podzimu zvládla samostatně krok, klus a na vyjížďkách také vyzkoušela poprvé cval (troufla si sama, odvážlivec jeden a to během III.ročníku naší malé akce s názvem Hraniční jízda). Áďa je holčina velmi učenlivá a taky zdravě nebojácná :-) Na Hubertus zatím natrénováno nemají a protože má Inéz bohužel chronický zánět šlachy na levé přední noze, doufáme, že všechno dobře dopadne a budou spolu nadále pokračovat i v ježdění, během zimy na vyjížďkách a od jara pak v dalším tréninku.